+359 24 930240
МЕНЮ


Дата:20.11.2017

Как да направя рекламация?

Дори и ние внимателно да подберем стоките за вас от реномирани доставчици, те може да имат дефект, който не е причинен по ваша вина. В този случай върнете стоките за рекламация. По-долу ще намерите отговори на въпросите, които най-често ни задавате във връзка с рекламации.

Какъв е срокът за подаване на рекламация?

Като продавач, ние носим отговорност за дефекти (дори скрити), възникнали по закупения продукт, в рамките на период от 24 месеца от датата на получаване. Трябва обаче да е дефект, който продуктът вече е имал при приемането му.

В кой случай не поемаме отговорност за дефекти?

Ние не носим отговорност за дефект, когато:
  • артикулът се продава на по-ниска цена заради дефект, за който е договорена по-ниска цена,
  • ако дефектът е причинен от износването на продукта поради нормалното му ползване,
  • ако артикулът е бил "втора употреба" и дефектът съответства на степента на употреба или носене, които са били упоменати на артикула при приемането му от купувача,
  • то следва същността на нещата.

На какво имам право, в случай, че открия сериозен дефект на продукта?

В случай на дефект, неспоменат в договора, имате право на:
  • отстраняване на дефекта чрез доставка на нов артикул без дефект или чрез доставка на липсващ артикул, освен ако това е непропорционално поради естеството на дефекта,
  • отстраняване на дефекта чрез поправка на продукта,
  • изискване на разумна отстъпка от покупателната цена,
  • оттегляне от договора.

На какво имам право, ако продуктът има само незначителни дефекти?

Ако дефектът е причинен и не е споменат в договора, имате право да поискате отстраняване на дефекта или разумна отстъпка от покупната цена. Дори, в случай на отстраним дефект, имате право да поискате доставка на нов артикул или право на отказ от договора, дори ако дефектът се проявява многократно след ремонт или в случай на голям брой дефекти.

Как да направя рекламация на стока?

Можете да заявите рекламация като: Опишете дефекта и как се проявява той на лист хартия. Напишете ни и как искате да разрешим случая Ви. Добавете идентификационни данни (имена и данни за връзка). Прикачете стоковата разписка, която сте получили с доставката на стоките или номер на поръчката Ви към листа с описанието на дефекта. Съветваме Ви да се свържете с нашия център за обслужване на клиенти на тел.+359 24 930240 или имейл адрес info@astratex.bg, за да могат колегите да Ви дадат допълнителни насоки преди изпращане на дефектната стока. 

Опаковайте добре дефектните стоки (за да не претърпят допълнителни повреди при транспортирането) заедно с описанието на проблема и стоковата разписка. Изпратете ни пратката до получател ЕТ Багира-Добромир Борисов; Astratex.bg; бул.България 44; гр.Разград; 7200; Тел. номер:+359 892026783 (Не е телефон за обслужване на клиенти. Използвайте само при изпращане на стоки към нас.). Запазете товарителницата, с която ни изпращате дефектната стока, защото в случай, че рекламацията Ви е одобрена, с нея ще можем да Ви възстановим сумата за доставката до нас. Молим да се свържете с нашия център за обслужване на клиенти на тел.+359 24 930240 или имейл адрес info@astratex.bg, за да ни уведомите за транспортните Ви разходи по нея.

Колко време отнема обработката на рекламация?

След получаване на стоките за рекламация в нашия склад, ние незабавно ще Ви потвърдим това по имейл. Обработваме всяка рекламация без ненужно забавяне, най-късно до 30 дни. Ще ви информираме за напредъка й.

Допълнителна информация за Вашите права и процедурата по рекламация можете да откриете на https://www.astratex.bg/obsshi-uslovija/