+359 24 930240
МЕНЮ

Бельо от бамбуково влакно

Дата:20.11.2017

Опитайте се за момент да забравите за бельото от синтетични материи или от 100% памук и изпробвайте върху собствената си кожа бельо с безусловно изключителни свойства. Бельото на основата на бамбуково влакно.

Копринено меко

Използваната материя още при първия допир ще Ви изненада както със своята нежност, с която може да го сравните с коприна или кашмир, така с необикновената еластичност, благодарение на която бельото много добре приляга към тялото Ви. Благодарение на формата на влакното, облеклото е гладко, удобно и не подлежи на изтъркване.

Терморегулиращо

Определено ще оцените и много добрата способност на влакното да абсорбира влагата и добре да изравнява топлинните разлики, с което тази материя допринася за приятното усещане по време на носене. Облеклото попива 3 – 4 пъти по-добре от памука. Бамбуковото влакно поема и превръща в пара влагата по такъв начин, че не изсушава кожата, но винаги надеждно отвежда излишната пот. Така запазва естествената среда на кожата и бельото не залепва по нея  дори и в най-голямата горещина или по време на усилена спортна дейност. Бамбукът диша, затопля и охлажда. Благодарение на своята микроструктура естественото бамбуково влакно в горещо време остава с 2 – 3 градуса по-хладно от памука и обратно – приятно стопля в студено време. Тези негови терморегулиращи свойства могат да се сревнят със синтетично изработените влакна, от които се изработва функционалното бельо за спорт. Същата микроструктура на влакното гарантира и високата му въздухопропускливост.

 

Антибактериално

Бамбукът в бамбуковите ферми, за разлика от памука, расте без каквито и да било пестициди и изкуствени торове, които после предизвикват дразнене на кожата. Много рядко бива нападнат от вредители или болести. Учените от токийския университет откриха в бамбука елемент, наречен  „bamboo kun“, който има естествени антибактериални и бактериостатични свойства, които предпазват растението от бактерии и плесени. Тестовете показват, че, благодарение на този елемент, бамбуковото влакно притежава същите свойства като самото растение и наличието на бамбуково влакно успява да унищожи до 70% от нежеланите бактерии.

Поглъща миризмите

Ще оцените бельото със съдържание на бамбуково влакно основно заради неговите антибактериални свойства, които предотвратяват размножаването на бактериите и  възникването на неприятни миризми.  Вижда се, че този елемент успява да елиминира до 70% от нежеланите бактерии. Това свойство придава на облеклото изключителен комфорт и го предопределя като много добър избор както за хора с чувствителна кожа, така и за активно спортуващи хора. Така облеклото е високорезистентно към неприятни миризми дори и при продължително носене. Бельото запазва това свое уникално свойство и след 50 изпирания.

Еколотично

При обработката на бамбуковото влакно не е използвана никаква химия, а влакното е добито с патентована технология директно от бамбука. Растенията се отглеждат изключително във ферми, а сортът, от който се изработва облеклото, не става за храна на пандите. Бамбукът е отлично възстановяващ се източник – растежът му достига 1 метър на ден, което прави от този вид трева най-бързорастящият вид растителност в света. Влакното в природата е 100% разлагащо се.

Поддръжка

За оптимално добра поддръжка се препоръчва бельото от тази материя да се пере на максимум 40°C. Не се препоръчва бельото да се глади, избелва, суши в сушилня или да се чисти химически.

Изпробвайте върху собствената си кожа бельо от БАМБУКОВО ВЛАКНО!

Преглед на колекцията


Newsletter

Искате да сте информирани за новите продукти? Абонирайте се за нюзлетъра ни и получете най-добрите оферти.

Редактиране, отписване