Списание Замяна и връщане

Кошницата Ви е празна

И това е много жалко. Добавете някой от любимите си продукти или разгледайте нашите нови предложения.

Бельо от бамбуково влакно


Дата:20.11.2017

Опитайте се за момент да забравите за бельото от синтетични материи или от 100% памук и изпробвайте върху собствената си кожа бельо с безусловно изключителни свойства. Бельото на основата на бамбуково влакно.

Копринено меко

Използваната материя още при първия допир ще Ви изненада както със своята нежност, с която може да го сравните с коприна или кашмир, така с необикновената еластичност, благодарение на която бельото много добре приляга към тялото Ви. Благодарение на формата на влакното, облеклото е гладко, удобно и не подлежи на изтъркване.

Терморегулиращо

Определено ще оцените и много добрата способност на влакното да абсорбира влагата и добре да изравнява топлинните разлики, с което тази материя допринася за приятното усещане по време на носене. Облеклото попива 3 – 4 пъти по-добре от памука. Бамбуковото влакно поема и превръща в пара влагата по такъв начин, че не изсушава кожата, но винаги надеждно отвежда излишната пот. Така запазва естествената среда на кожата и бельото не залепва по нея  дори и в най-голямата горещина или по време на усилена спортна дейност. Бамбукът диша, затопля и охлажда. Благодарение на своята микроструктура естественото бамбуково влакно в горещо време остава с 2 – 3 градуса по-хладно от памука и обратно – приятно стопля в студено време. Тези негови терморегулиращи свойства могат да се сревнят със синтетично изработените влакна, от които се изработва функционалното бельо за спорт. Същата микроструктура на влакното гарантира и високата му въздухопропускливост.

 

Антибактериално

Бамбукът в бамбуковите ферми, за разлика от памука, расте без каквито и да било пестициди и изкуствени торове, които после предизвикват дразнене на кожата. Много рядко бива нападнат от вредители или болести. Учените от токийския университет откриха в бамбука елемент, наречен  „bamboo kun“, който има естествени антибактериални и бактериостатични свойства, които предпазват растението от бактерии и плесени. Тестовете показват, че, благодарение на този елемент, бамбуковото влакно притежава същите свойства като самото растение и наличието на бамбуково влакно успява да унищожи до 70% от нежеланите бактерии.

Поглъща миризмите

Ще оцените бельото със съдържание на бамбуково влакно основно заради неговите антибактериални свойства, които предотвратяват размножаването на бактериите и  възникването на неприятни миризми.  Вижда се, че този елемент успява да елиминира до 70% от нежеланите бактерии. Това свойство придава на облеклото изключителен комфорт и го предопределя като много добър избор както за хора с чувствителна кожа, така и за активно спортуващи хора. Така облеклото е високорезистентно към неприятни миризми дори и при продължително носене. Бельото запазва това свое уникално свойство и след 50 изпирания.

Еколотично

При обработката на бамбуковото влакно не е използвана никаква химия, а влакното е добито с патентована технология директно от бамбука. Растенията се отглеждат изключително във ферми, а сортът, от който се изработва облеклото, не става за храна на пандите. Бамбукът е отлично възстановяващ се източник – растежът му достига 1 метър на ден, което прави от този вид трева най-бързорастящият вид растителност в света. Влакното в природата е 100% разлагащо се.

Поддръжка

За оптимално добра поддръжка се препоръчва бельото от тази материя да се пере на максимум 40°C. Не се препоръчва бельото да се глади, избелва, суши в сушилня или да се чисти химически.

Изпробвайте върху собствената си кожа бельо от БАМБУКОВО ВЛАКНО!

Преглед на колекцията