+359 42 952927
МЕНЮ

Правилната опора на бюста по време на спорт


Дата:21.11.2017

Ще Ви помогнем да изберете сутиен, който ще отговаря точно на Вашите потребности.

Изборът на подходящ сутиен зависи основно от вида спортна активност, която сте си избрали, защото различните спортове провокират различно двжение на бюста. Затова е необходимо да намерите такъв сутиен (топ), който точно да отговаря на Вашата спортна дейност. Те обикновено се делят според степента на опора (support = опора), която  осигуряват.

Light support – са спортни сутиени, които осигуряват лека опора на бюста срещу нежеланото движение. Сутиените с тази степен на опора са подходящи за спортове като например бързо ходене, голф, йога / тай-чи, фитнес и пилатес. Сутиените могат да бъдат с универсална и специална кройка с оформени шевове и чашки.

Mid support – спортни сутиени с тази степен на опора можете без притеснение да носите и при спортове, които са с по-тежки движения като например колоездене, каране на ролери, джогинг, ски, спининг и др. Сутиенът, разбира се, ще предотврати нежеланото деформиране на бюста.

High support – спортни сутиени, които можете да носите например за аеробика, зумба, тенис, скуош, бягане, баскетбол, джъмпинг, волейбол и др. Сутиените с това ниво на опора елиминират движението на бюста до 70 % и така намаляват натоварването на тъкънта на бюста. Тези спортни сутиени действително са много качествени и покриват всички изисквания, които бихте могли да предявите към спортен сутиен.

Следващият фактор при избора на спортен сутиен е размерът на Вашия бюст. При по-големите размери препоръчваме избора на по-висока степен на опора, тъй като по-големият бюст естествено изисква по-висока степен на опора.

Коя е правилната функционална материя?

Изберете сутиен от дишаща материя, която регулира потенето и е проветрива. При по-висока физическа активност презрамките трябва да бъдат широки (евентуално подшити), за да не се впиват в кожата Ви, и идеално кръстосани отзад. Това ще гарантира още по-голяма стабилност на бюста.

Предложенията за спортни сутиени ще намерите тук.